Het Zuidpark

Ook gekend onder de naam van het Koning Albertpark, is dit park terug te vinden in het centrum van Gent. De looproute van 600 meter gaat rond het grasveld in het midden en is ideaal voor beginnende lopers.


Het Zuidpark, een van de vele parken waar je kan lopen in Gent. Van alle parken die Gent te bieden heeft vind ik deze het meest ideaal voor beginnende lopers. De ronde van 600 meter is dan ook erg belonend aangezien je al rap enkele toeren aan een stuk kan lopen.

Zuidpark, Koning Albertpark
Het Zuidpark is de ideale plaats in Gent voor beginnende lopers

De brede paden zijn ook ideaal om andere wandelaars of lopers te passeren zonder dat je telkens moet uitwijken. Zet dus wat goede muziek of een inspirerende podcast op en geniet van het lopen!

Als je genoten hebt van de route, deel hem dan zeker met vrienden of op sociale media en vergeet ook zeker niet de andere looproutes onder de 10 km eens te bekijken! Indien je nog suggesties of variaties op deze looproute zou hebben laat het me gerust weten in de sectie hieronder of via email.


đź’ˇ Tip: Deze route is ook ideaal voor een korte interval training. Hiermee zul je zeker andere lopers onder de indruk brengen door je snelle tempo!